Blog
Kupi Kivilaks
Kupi online

Vlakna

Udio prehrambenih vlakana
Vlakna

Topljiva i netopljiva vlakna povećavaju masu/volumen stolice, vezujući velike količine vode, što olakšava redovito pražnjenje. Topljiva vlakna se tijekom probave otapaju i stvaraju viskoznu, želatinastu masu koja olakšava prolazak stolice.

Pri prolasku kroz probavni sustav vlakna se zadržavaju u želucu i odgađaju pražnjenje želučanog sadržaja pa stvaraju osjećaj punoće i sitosti, a u tankom crijevu smanjuju apsorpciju ugljikohidrata i masti što povoljno utječe na razinu kolesterola i triglicerida u krvi. Netopljiva ostaju nepromijenjena, prolaze kroz crijeva i skraćuju vrijeme zadržavanja hrane u crijevima te ubrzavaju probavu.

Tekućina, prije svega voda, je uz vlakna neophodna za zdravu probavu. Pomaže kod otapanja otpadnih tvari kako bi lakše prošle kroz probavni trakt.

© Stella mediterranea d.o.o. Sva prava pridržana.
Sitemap
Podaci o tvrtki
Zaštita privatnosti
herba-croatica.hr
Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Možete odabrati korištenje svih kolačića (Prihvati sve) ili odabrati koje želite u postavkama. Više o kolačićima i Politici privatnosti možete pročitati ovdje PostavkePrihvati sve
Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Možete odabrati korištenje svih kolačića (Prihvati sve) ili odabrati koje želite u postavkama. Više o kolačićima i Politici privatnosti možete pročitati
ovdje
Ovi kolačići neophodni su kako bi stranica ispravno funkcionirala i ne mogu biti isključeni. Takvi podaci nužni su za ispravno funkcioniranje stranice i skupljaju se u vašem internetskom pregledniku te za njih nije potrebna privola. U slučaju da ih blokirate u pregledniku koji koristite, neki dijelovi stranice neće ispravno raditi.
Pomoću analitičkih kolačića brojimo posjete i aktivnosti na stranici te nam ta vrsta kolačića omogućava mjerenje i slijedom toga poboljšavanje rada naše web stranice. Pomažu nam da dobivamo informacije na koji način korisnici koriste našu stranicu što nam pomaže da je optimiziramo s ciljem da korisnici lakše dolaze do potrebnih sadržaja.
Prihvati sve